Raduloviću određen pritvor do 30 dana

Raduloviću određen pritvor do 30 dana

Stefanu Raduloviću (27) iz Nikšića, koji se tereti da je 9. februara nanio teške tjelesne povrede glave sugrađaninu Milošu Nikoliću (32), usljed kojih je nakon 15 dana preminuo, određen je pritvor do 30 dana, saznaje Pobjeda.

On je ranije danas saslušan u Višem državnom tužilaštvu.

Podsjećamo, Raduloviću se na teret stavljaju krivična djela teška tjelesna povreda usljed koje je nastupila smrt oštećenog lica, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Iz Uprave policije su naveli da su 9. februara obaviješteni od zaposlenih u Medicinskom centru Nikšić da se na ukazivanje ljekarske pomoći sa povredama glave u njihovim prostorijama nalazi Nikolić, te da je riječ o „teškoj tjelesnoj povredi u vidu frakture medijalnog zida orbite sa dislokacijom“.

- Tokom kriminalističke obrade oštećeni je naveo da je povredu zadobio padom u dvorištu svoje kuće, u koju izjavu su policijski službenici posumnjali i nastavili preduzimanje daljih mjera i radnji na utvrđivanju okolnosti pod kojima je nastupila teška tjelesna povreda - kazali su iz policije.

Dodaju da se osumnjičeni Radulović pripremao da pokuša da pobjegne, ali je u ranim jutarnjim časovima, uz operativno-taktičke radnje policijskih službenika, spriječen.

Uhapšen je, kako navode iz policije, u neposrednoj blizini stana iz kojeg je izašao.

- On je tom prilikom sa sobom nosio ruksak u kojem su se nalazili pištolj sa okvirom i devet komada municije, dva okvira od pištolja i 65 komada municije, praškasta materija bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain ukupne mase oko 360 grama, kao i tri vage za precizno mjerenje - navodi se u saopštenju policije.

Kažu da je kriminalistička policija u koordinaciji sa državnim tužilaštvom preduzela niz radnji u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti pod kojima je Nikolić zadobio povrede i prikupila veći broj obavještenja od građana i pregledala veći broj video-snimaka.

- Sveukupne navedene aktivnosti su rezultirale rasvjetljavanjem činjeničnog stanja predmetnog krivičnog djela, te je policija došla do sumnje da je S.R., nakon kraćeg verbalnog konflikta, oštećenom M.N. nanio tešku tjelesnu povredu u predjelu glave - dodali su iz policije.

Radulović je u bezbjednosnim službama označen kao član škaljarskog klana. Hapšen je u junu 2018. godine zajedno sa stricem Rankom Radulovićem i više osoba po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog pripremanja likvidacija.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv pripadnika tri kriminalne grupe koje su, prema tvrdnjama SDT- a, formirali Ranko Radulović, Igor Vukotić i Erogen Brajović.

Na spisku osoba koje je trebalo da budu likvidirane bili su i tadašnji glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, nekadašnji službenici Agencije za nacionalnu bezbjednost Zoran Lazović i Duško Golubović, tadašnji službenik Uprave policije Duško Koprivica i njegov sin Strahinja Koprivica, kao i braća Vilotijević i nekoliko osoba iz kavačkog klana. Optuženi, među kojima je i Stefan Radulović, u oktobru prošle godine pušteni su na slobodu jer presuda nije donesena u zakonski predviđenom roku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.