Euleks: Patroliramo i dalje ispred i oko opštinskih zgrada na sjeveru Kosova
Kossev

Euleks: Patroliramo i dalje ispred i oko opštinskih zgrada na sjeveru Kosova

U zgradama tri opštine na sjeveru Kosova, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok ostala je samo Kosovska policija. Proteklog vikenda i poslednju opštinsku zgradu, u Zvečanu, napustili su pripadnici Kfora, stacionirani tu još od maja prošle godine.

„Situacija u opštini Zvečan se stabilizovala. Kao rezultat toga, jedinice iz bataljona operativnih rezervnih snaga misije Kfor predvođene NATO-om više neće biti prisutne u zgradi opštine“, potvrđeno je u nedjelju iz Kfora.

Danas, i iz Euleksa još jednom potvrđuju da se ni njihove policijske snage ne nalaze u ovim zgradama, kako ni ranije nisu bili u njima, ali da situaciju prate.

„Misija EU za vladavinu prava na Kosovu nema nikakve statične patrole, stoga Euleks nema prisustvo stacionirano ispred ili unutar gore navedenih lokacija“, potvrdili su danas za Kossev.

Situaciju prate putem mobilnih izviđačkih patrola, u koordinaciji sa Kforom i Kosovskom policijom:

„Euleks ostaje na oprezu i pažljivo prati sve događaje koji utiču na bezbednost Kosova, kao i na bezbednost svih zajednica na Kosovu. Naša formirana policijska jedinica prati bezbednosnu situaciju na severu Kosova putem svojih mobilnih izviđačkih patrola – uključujući bezbednosnu situaciju ispred opštinskih zgrada u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću – u koordinaciji sa Kosovskom policijom i Kforom“.

A trenutna bezbednosna situacija u ovim opštinama, prema procenama ove međunarodne bezbednosne misije, je sada stabilna, ali i dalje krhka.

Zbog toga poručuju da će putem patrola nastaviti da situaciju prate.

„Bezbednost žena, muškaraca, devojčica i dečaka iz svih zajednica na Kosovu ostaje naš glavni prioritet“.

Izvor:N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.