Đukanović: Ostavka Milatovića produbiće raskol u PES-u

Đukanović: Ostavka Milatovića produbiće raskol u PES-u

Očigledna je namjera da se dalje političko pozicioniranje Milatovića kreira na temelju distanciranja od aktuelnog društvenog i političkog stanja, čiji je kreator bio jednako koliko i ostali političari većine, kao i populističkih iskaza o bezuslovnoj posvećenosti demokratizaciji i evropeizaciji, rekla je Đukanović

Ostavka predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića na funkcije u PokretuEvropa sad (PES) produbiće raskol unutar te partije, ocijenila je profesorica na Univerzitetu Donja Gorica Nikoleta Đukanović, dodjući da taj potez može imati uticaj i na prekompoziciju političke scene.

Ona smatra da je Milatovićevo napuštanje PES-a rezultat ličnog interesa da se izabere najpogodiniji momenat i da, sa pozicije pomirljivog predsjednika, pokuša zadobiti partijske članove u PES-u i drugim partijama, kao i birače za naredne izborne utakmice.

- Kao što nije propuštao da javno kritikuje rad Vlade i postupke premijera Milojka Spajića, tako će sada iskoristiti sve Spajićeve oponente (URA-u, Demokrate i Demokratski front (DF)) za formiranje koalicionih aranžmana oko svog političkog centra, rekla je Đukanović agenciji MINA.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.