Ivo Sanader postao šef zatvorske biblioteke

Ivo Sanader postao šef zatvorske biblioteke

Objedinjenom presudom za afere Fimi Media, Planinska i INA-MOL, Sanader iza rešetaka mora da provede ukupno 18 godina. Protiv njega se vodilo pet postupaka, od čega je u dva pravosnažno oslobođen

Ivo Sanader, bivši predsjednik Vlade Hrvatske postao je šef zatvorske biblioteke u zatvoru Lipovica. Nije zaposen već je i dalje zatvorenik, ali je zadužen za kulturno uzdizanje zatvorenika. Sanader je iz Remetinca prebačen u Lipovicu, zbog uzornog ponašanja, ali i narušenog zdravlja i sada se njegova obrana nada da je to prvi korak ka slobodi, prenosi Nova TV.

- Gospodin Sanader se već par mjeseci nalazi u Kazneno-popravnom domu Lipovica. To je poluotvoreni zatvorski režim, i sada se nalazi u bitno boljim zatvorskim uslovima nego ranije, objasnio je njegov advokat Čedo Prodanović.

U Lipovici kaznu služi 80-ak osuđenika koji borave u sobama koje su u prosjeku površine od 20 kvadrata, a bivši premijer svoju dijeli s cimerom.

Zatvorenici imaju stalnu zdravstvenu zaštitu – doktora i dvije medicinske sestre – i brojne druge pogodnosti, piše Dnevnik.hr.

- To je u suštini zatvor koji nije zatvor. Preko dana oni slobodno šetaju po tom kompleksu, popiju kafu, primaju posjete. To je neki zatvor po mjeri čovjeka. Ja sam bio kod njega jednom, tada još to nije radio, ali očigledno je da je tamo zadužen da vodi brigu o kulturnom uzdizanju zatvorenik, rekao je Prodanović.

Dodao je da nikada nije klonuo duhom, iako je iza rešetaka proveo gotovo deceniju.

- On je čvrst, on je izdržao puno teže uslove, tako da tek sada nema problema. Naravno da prati politiku, ali nismo se bavili previše politikom, ispričao je.

Objedinjenom presudom za afere Fimi Media, Planinska i INA-MOL, Sanader iza rešetaka mora da provede ukupno 18 godina. Protiv njega se vodilo pet postupaka, od čega je u dva pravosnažno oslobođen.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.