State Department: Odlazak Dodika kod Putina pokazuje kako je on izoliran od euroatlantske zajednice

WASHINGTON

State Department: Odlazak Dodika kod Putina pokazuje kako je on izoliran od euroatlantske zajednice

Jučerašnji susret entitetskog predsjednika Milorada Dodika s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, izazvao je reakcije u cijeloj BiH, a na molbu Glasa Amerike, reagirao je i State Department.

Glasnogovornik State State Departmenta je naglasio da Washington ne vjeruje da iko treba davati platformu ruskom predsjedniku da promovira svoju agresiju protiv Ukrajine, i potom dodao: "Posjeta Milorada Dodika je tek posljednji primjer u nizu primjera koji pokazuju kako je on izoliran od euroatlantske zajednice."
U odgovoru se kaže kako Sjedinjene Države stoje uz narod BiH, i podržavaju sigurnu i prosperitetnu budućnost te zemlje u euroatlantskoj zajednici.

"Ali mi ćemo isto tako držati odgovornima individue i institucije koje prijete stabilnosti i sigurnosti BiH", kaže se u odgovoru State Departmenta za VOA.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.