Prekogranična saradnja

Prekogranična saradnja

Za ljepši i bogatiji kulturno umjetnički život!

U prostorijama JU Centar za kulturu Pljevlja, danas je potpisan sporazum o prekograničnoj saradnji između Doma kulture Prijepolje i JU Centar za kulturu Pljevlja, potpisali direktori ovih Ustanova: g-đa Admira Hamidović i g-din Slavko Tošić.

 Cilj Sporazuma je afirmacija i promocija dramskog, muzičkog i folklornog amaterskog stvaralaštva, a potpisnici Sporazuma obavezali su se i na zajedničko organizovanje predstava, tribina, okruglih stolova, rasprava i drugih programa koji su od značaja za razvoj kulturnog amaterizma.

Zadatak ovog dokumenta usmjeren je i na prekograničnu saradnju kroz aplikaciju za projekte i zajedničku realizaciju međunarodnih projekata od opšteg javnog interesa u oblasti kulture, kao i na produkciju i distribuciju kulturnih programa i organizaciju manifestacija iz oblasti kulture.

Saradnja između dvije Ustanove ogledaće se i u besplatnom korišćenju prostornih, tehničkih i kadrovskih kapaciteta, za realizaciju kulturno-umjetničkih aktivnosti Sporazumnih strana, kao i kroz zaštitu i očuvanje materijalne i nematerijalne kulturne baštine, podsticanje donatorstva i sponzorstva u kulturi, i saradnji na drugim poslovima od javnog interesa.

Izvor:Pv portal; J.M.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.