Uhapšene četiri osobe zbog neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga i jedna osoba zbog omogućavanja uživanja opojnih droga
Ilustracija

U posljednja 24 časa

Uhapšene četiri osobe zbog neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga i jedna osoba zbog omogućavanja uživanja opojnih droga

Službenici Uprave policije zaduženi za borbu protiv droga su u posljednja 24h na teritoriji Crne Gore sproveli planske aktivnosti usmjerene na razbijanje mreža uličnih dilera narkoticima i lišili slobode šest osoba u više gradova zbog tzv. ulične prodaje narkotika.

Naime, kriminalistička policija je lišila slobode četiri osobe zbog četiri krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a jednu osobu zbog krivičnog djela omogućavanje uživanja opojnih droga, dok je jedna osoba lišena slobode zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotreba droga.

Tokom ovih policijskih aktivnosti zaplijenjeni su kokain, marihuana i hašiš.

“Pretresom stana i drugih prostorija koje koriste tri lica, policija je u Nikšiću lišila slobode D.Š. (22) i I.C. (39) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga“, kazali su iz UP-a.

U Herceg Novom je policija kod M.B. (19) pronašla i oduzela oko 85 grama marihuane i manju količinu kokaina. Njemu se na teret stavlja krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i on je lišen slobode. M.H. (23) je lišen slobode u Rožajama zbog sumnje da je izvršio isto krivično djelo, a pripadnici policije su kod njega pronašli marihuanu i hašiš.

Postupajući po prijavi jedne zdravstvene ustanove u Podgorici da je jedna osoba preminula, najvjerovatnije usljed upotrebe prevelike količine opojnih droga, pripadnici policije su identifikovali i lišili slobode E.S. (33) za kojeg se sumnja da je omogućio uživanje narkotika toj osobi.

Zbog izvršenog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga policija je u Baru lišila slobode I.T. (42), državaljanina Republike Srbije.

Takođe je podnijeto i pet prekršajnih prijava protiv pet lica zbog počinjenog prekršaja iz navedenog Zakona, a za događaje iz prethodnog perioda.

U prvoj polovini februara pripadnici policije zaduženi za borbu protiv droga su na teritoriji Crne Gore aktivno radili na suzbijanju ulične prodaje opojne droge i tom prilikom lišili slobode 23 lica zbog krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotika, dok je 41 lice procesuirano po prekršajima.

Zaplijenjeno je skoro 135 kilograma različitih vrsta narkotika, od čega oko 125 kilograma marihuane, oko šest kilograma heroina, oko dva kilograma kokaina i manje količine amfetamina, hašiša i MDMA.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala će u narednom periodu nastaviti odlučne aktivnosti na suzbijanju svih oblika zloupotrebe narkotika, sa posebnim akcentom na suzbijanje ulične prodaje droge, razbijanja mreža i lišavanja slobode uličnih dilera droge, kao i aktivnosti na međunarodnom nivou.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.