Snažan zemljotres pogodio Sarajevo

Snažan zemljotres pogodio Sarajevo

Snažan zemljotres jačine 4,2 stepeni po Rihteru, pogodio je glavni grad Bosne i Hercegovine Sarajevo. Kako prenose sarajevski mediji, u 9:22 tlo se prilično jako zatreslo.

Prema trenutnim podacima EMSC-a zemljotres se desio na dubini od 6 kilometara, a 10 kilometara sjeveroistočno od Sarajeva – tačnije u mjestu Vrapče na Skakavcu. 

Na stranici EMSC-a prvobitno je objavljeno da je magnituda zemljotresa bila 4.0, ali naknadno je ispravljeno i stoji da je zemljotres bio jačine 4.2 stepeni po Rihteru. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.