Aleksandar Vučić opet obmanjuje svekoliku srpsku sportsku javnost

Aleksandar Vučić opet obmanjuje svekoliku srpsku sportsku javnost

Munjevito je reagovao prvooptuženi Aleksandar Vučić, jer se očigledno prepoznao u prozivci i ponovo pričao pričice, ali o ciframa ni slova.

Trener Partizana Željko Obradović prozvao je državu zbog podmetanja srpskih medija i čelnika Crvene zvezde da je Partizan državni projekat i zatražio da se cifre o “državnim donacijama” napokon iznesu na svjetlost dana.

Munjevito je reagovao prvooptuženi Aleksandar Vučić, jer se očigledno prepoznao u prozivci i ponovo pričao pričice, ali o ciframa ni slova.

Da ironija bude veća u svom obraćanju vezanim za finansiranje sporta Vučić je lako pronašao zajednički jezik sa opozicinarima sa tv Prva, ali cirara ni za lijek, to ni tv Prvu ne zanima.

“Ovo je jedan odvratan napad na državu koji se dešava svaki dan. I od Crvene zvezde nerijetko. Jer je Bogom dano da budete protiv države, i da kad postignete uspjeh kažete da je to uprkos državi, takve su i navijačke pesme. Istina je da ništa ne bi bilo od Zvezde i Partizana bez države. Nijedan klub u Evropi nema takvu podršku od države kao Partizan i Crvena zvezda. Govorim i o Telekomu, NIS-u”, pričao je Vučić na gostovanju na TV Prva.

Nastavio je predsednik države sa odgovorom u istom stilu, ali je zaboravio da je MTS prestao na primjer pod njegovim pritiskom da sponzoriše Partizan, iako srpska državna preduzeća znatno veća sredstva izdvajaju za Crvenu zvezdu. Količina novca je i dalje tabu tema.

Laž je i da država moli, nije uopšte potrebno da moli, za Zvezdu dovoljno je da se Zvezdan Terzić i Nebojša Čović pozovu na Vučića.

Uostalom početkom 2022. godine izronio je dokument kojim je Aleksandar Šapić iz budžeta Beograda finansirao prelazni rok te zime Crvene zvezde i za te potrebe izdvojio 4,6 miliona eura.

“Država moli i traži da budu pomognuti da bi bili uspešniji. Plaćamo enormne sume novca. Izlazimo im u susret oko poreza, država privatnicima kaže da podrže klubove za koje ne navijaju. Partizan osam godina ne bi igrao evropsku utakmicu, potpuno bi propao klub. Svaki put smo plaćali licencu. Zvezdi nismo platili 2014. godine i tad nije igrala Evropu. Mi nemamo privatne klubove i zato moram da trpim sve uvrede. Ne mogu oni da čestitaju sportski onom drugom, ali uvek je neko drugi kriv, neko je naredio…“

Otkrio je Vučić i da novac koji je skupljan za plaćanje poreza još nije uplaćen na račun države.

I opet je lagao Vučić, jer u svim finansijskim izvještajima revizora objavljenim na sajtu APR je stajalo da “klub (Crvena zvezda) nema sredstva za dnevno poslovanje”. Ako je tako postavlja se pitanje odakle Zvezdi novac za tolika pojačanja u prelaznim rokovima, odakle novac za evro licencu, i kako se Crvena zvezda još nije uhvatila u silnim finansijskim malverzacijama.

Crvena zvezda je navodno platila porez, a ostala je dužna iz 2011. godine devet ,miliona eura za porez koji joj je zauvijek oprošten, odnosno 17,1 milion ukupnog duga koji su Nebojša Čović, Aleksandar Vučić i Dragan Đilas (tada predsjednik KSS) raznim malverzacijama pretviorili u prah.

Terzić se pohvalio da je platio poreski dug FK Crvena zvezda u martu prošle godine sredstvima od bonusa UEFA, iako u to vrijeme nije bilo nikakvih bonusa iz UEFA.

Kasnije je na sajtu APR izronio dokument da je novac posuđen od fantomske firme Union coops doo koja je sa godišnjim prilovom sredstava od 30.000 eura imala 10 miliona eura da pozajmi Crvenoj zvezdi po zelenaškim kamatama od 25 posto na nekoliko mjeseci.

Čak i da je Zvezda vratila firmi Union coops doo tih 12,5 miliona eura riječ je o kriminalnoj radnji, ali ni to nije dovoljno da se pokrene istraga o stvarnom poslovanju Crvene zvezde.

“Volite da uzmete pare, a da pričate da je ovaj drugi miljenik. Postojali ne bi bez države i nemojte da vas lažu, od svih akcija od skupljanja para za porez ni dinar nisu uplatili. Životom garantujem, na današnji dan dužni su šest miliona evra, a Zvezda milion i dvesta evra”, rekao je Aleksandar Vučić.

I opet je slagao Vučić Partizan duguje, kako kaže šest miliona i ni dinar nije uplatio za porez, a prošle godine dug je iznosio sedam miliona. Za godinu sa kamatama i tekućim poreskim obavezama dug bi morao biti znatno veći.

Sada i Crvenna zvezda u košarci duguje 1,2 miliona, naravno Vučić ni slova nije rekao o tome da FK Crvena zvezda više od deceniju ne plaća vodu i struju i da su dugovi na oba računa višemilionski.

Polovične cifre koje će objaviti Zvezdan Terzić, Nebojša Čović i Aleksandar Vučić više nisu relevantne, javnost bi trebala biti upoznata šta je sa stvarnim donacijama za Crvenu zvezdu, raznim kanalima, poput ovog iz Sekretarijata za sport i omladinu Beograda i zašto država nije reagovala na očiglednu utaju poreza u transferu Nemanje Motike iz Bajerna u Crvenu zvezdu?

Vučić bi morao da odgovori i na pitanja kako je finansiran prelazni rok prošle godine kada je javna tajna da je baš on bio inicijator dovođenja Baraka Bahara i zašto se mješa u kadrovsku politiku kluba za koji navija sa pozicije predsjednika države?

Isto tako bi morao da odgovori kako je to investicioni fond vlasnika je bio njegov gost prilikom otvaranja stadiona u Leskovcu nekoliko mjeseci kasnije “kupovao” u Ljutice Bogdana, i da li dobijanje projekata po Srbiji i građenja Beograda na vodi podrazumjeva i obavezu poslovanja sa Crvenom zvezdom.

Izvor:Aktuelno.me

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.