Vučić objasnio zbog čega nije aplaudirao nakon govora Julije Navaljne u Minhenu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je, gostujući na jutarnjem programu televizije Prva, po povratku sa Minhenske bezbjednosne konferencije, objasnio zbog čega nije aplaudirao Juliji Navaljnoj, čiji je muž preminuo samo nekoliko sati prije njenog govora.

„Odjednom je neka žena sjela pored mene, ali ja nisam imao pojma, bedž joj je bio okrenut naopako, a ja nisam imao pojma ko je žena“, rekao je Vučić.

Nakon toga su je, prema Vučićevim riječima, najavili.

„Ja sam tek tada shvatio da je to žena koja je sedjela pored mene do tada. Izjavio bih saučešće, ali pogriješio bih, jer je ona nekoliko minuta kasnije izjavila da joj ne izjavljujemo saučešće“, kazao je Vučić.

Vučić je istakao da smatra da je uradio sve kao dostojanstven čovjek.

„Ja nisam došao na fudbalsku utakmicu, već na ozbiljan skup i niko mi ne će određivati kako ću da sjedim ili da stojim“, rekao je Vučić.

Vijest o smrti Alekseja Navaljnog objavljena je u petak, a ubrzo nakon toga njegova supruga Julija Navaljna održala je potresan govor na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji.

Predsjednik Vučić tada je sjedio u prvom redu i među posljednjima je ustao Juliji Navaljnoj, ali se nije pridružio aplauzu.

Izvor Mportal

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.