Iran: Ubio
Ilustracija (Foto: Pixabay)

Iran: Ubio "kalašnjikovom" 12 rođaka

Jedan 30-godišnjak je danas "kalašnjikovom" ubio 12 svojih rođaka u udaljenom seoskom području na jugoistoku Irana, što je najsmrtonosniji napad oružjem poslednjih decenija u toj zemlji.

Šef odjeljenja za pravosuđe provincije Kerman, Ebrahim Hamidi, rekao je za poluzvaničnu novinsku agenciju ISNA da je napadač otvorio vatru na svog oca, brata i druge rođake zbog porodičnog spora.

Ovaj napad je s najvećim brojem poginulih u Iranu, gdje su građanima dozvoljeno samo lovačke puške, mahom samo u selima.

Jedan službenik, otpušten iz državnog finansijskog konglomerata, 2022. godine je na svom bivšem radnom mjestu vatrenim oružjem ubio tri osobe i ranio pet, a zatim se ubio. Na jugu Irana je 2016. godine jedan 26-godišnjak ubio deset rođaka u selu na jugu Irana.

Poslednjih godina nasilje je naglo poraslo u Iranu koji pati od pogoršanja privrednih prilika i razronih američkih sankcija koje su doprinijele rastućoj inflaciji i nezaposlenosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.