PES Pljevlja o proslavi praznika Srbije: To je samovolja Vraneša, još jedna u nizu, prijeti da izazove ozbiljnu krizu lokalne vlasti

PES Pljevlja o proslavi praznika Srbije: To je samovolja Vraneša, još jedna u nizu, prijeti da izazove ozbiljnu krizu lokalne vlasti

Opština na čelu sa predsjednikom Dariom Vranešom nema nadležnosti da slavi praznike drugih država, poručuju iz Opštinskog odbora Pokreta Evropa sad Pljevlja.

Oni su reagovali na odluku prvog čovjeka Pljevalja da se u ime Opštine proslavi dan državnosti Srbije, rekavši da za to nema osnova "čak ni kad je u pitanju komšijska i draga Srbija".

Očekuju od predsjednika Opštine da poštuje ovaj princip i zakonsku obavezu.

"Kao neko ko je gradonačelnik Pljevalja, ima obavezu da se fokusira na rješavanje nagomilanih lokalnih problema u našem gradu, te da prestane da stvara nepotrebne krize i tenzije, sa svrhom da sitno politički poentira", navode iz PES Pljevlja.

Ovo je, smatraju u partiji Milojka Spajića, još jedna u nizu odluka koju Vraneš donosi bez konsultacija sa koalicionim partnerima.

To, kako su kazali, prijeti da izazove ozbiljnu krizu lokalne vlasti.

"Samovolja gradonanačelnika u velikoj mjeri odudara što i njegova politička partija radi na državnom nivou, čime pokazuje da ne poštuje ni politiku subjekta koji trenutno predstavlja, navodi se u saopštenju pljevaljskog PES-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.