Ukrao avion s aerodroma pa sletio na plažu: Kaže nije kriv
Ilustracija (Foto: Pixabay)

Ukrao avion s aerodroma pa sletio na plažu: Kaže nije kriv

Muškarac osumnjičen da je otuđio mali avion iz vazdušne luke u blizini San Franciska i potom ga ostavio na plaži u Half Moon Bayu optužen je za krađu aviona.

Luiz Gustavo Aires (50) izjasnio se da nije kriv na jučerašnjem saslušanju na kojemu se dogodio neočekivan obrt kada je zatražio da se sam zastupa.

Tri prijave

Sudija je odbio zahtjev, presudivši da nije kvalifikovan da djeluje kao lični advokat. Aires je zadržan u pritvoru uz kauciju od 10.000 dolara.

Aires se takođe suočava s tri prekršajne prijave za posjedovanje isprava drugih osoba, nakon što su vlasti u njegovom ruksaku pronašle kreditne kartice i lične dokumente tri druge osobe.

Optužbe su uslijedile manje od sedam dana nakon što su vlasti u četvrtak naveče primile izvještaj o malom avionu koji je sletio u blizini ili na plaži u Half Moon Bayu, malom gradu na obali Kalifornije, južno od San Franciska.

Neoštećen i prazan

Kad su policajci stigli na to područje, pronašli su jednomotorni avion u čudnom položaju, ali neoštećen i prazan.

Ubrzo su pronašli i pritvorili 50-godišnjeg muškarca iz Majamija koji je odgovarao opisu osobe viđene kako se udaljava od aviona.

Vlasti kažu da je avion ukraden iz avio-luke Palo Alto u blizini južnog kraja zaljeva San Francisko. Prema podacima Savezne uprave za vazduhoplovstvo, avion je registrovan na instruktora letjenja u Palo Altu,prenosi AntenaM.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.