ODT-u još nije dostavljen spisak stvari koje su nestale iz depoa Višeg suda, očekuju Markovićevu podršku

ODT-u još nije dostavljen spisak stvari koje su nestale iz depoa Višeg suda, očekuju Markovićevu podršku

Podgoričko Osnovno državno tužilaštvo (ODT) nema informaciju što je sve nestalo iz depoa Višeg suda ni pet mjeseci od kada je otkriveno da je do njega, iz stana obližnje stambene zgrade, prokopan tunel. Pobjedi je nezvanično rečeno da ODT-u još nije dostavljen spisak stvari koje su ukradene tom prilikom.

ODT je ovim povodom slalo više urgencija Višem sudu.

Prema našim nezvaničnim informacijama, novi vrhovni državni tužilac Milorad Marković se interesuje za predmet „Tunel“, pa u ODT-u očekuju njegovu podršku.

Tunel je prokopan iz stana zgrade koja se nalazi naspram Višeg suda, a koji je iznajmljen dva mjeseca prije nego je otkriven. U kopanju tunela do depoa u kojem se čuva dokazni materijal učestvovali su državljani Srbije Vladimir Erić, Veljko Marković, Milan Marković, Dejan Jovanović. Osumnjičeni za umiješanost u obijanje depoa podgoričkog Višeg suda Katarina Baćović, Nikola Milačić, Ivica Piperović i Marijan Vuljaj pušteni su da se brane sa slobode 13. januara ove godine.

Predsjednik Višeg suda Boris Savić je 12. septembra na konferenciji za medije rekao da iz depoa „gotovo ništa ne nedostaje“, dok je advokat Damir Lekić kazao je da ima informacije da su nestala dva pištolja u predmetu protiv optuženih za planiranje ubistava Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Do danas zvanično nije utvrđeno ko je naručilac „ovog posla“ i koji su bili motivi kopanja tunela.

                                                                                                                                                                                                                                 Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.