Adžić podijelio saznanja sa specijalnim tužiocem o slučaju Binali

Adžić podijelio saznanja sa specijalnim tužiocem o slučaju Binali

Poslanik GP URA i bivši ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić danas je u Specijalnom državnom tužilaštvu saopštio svoja saznanja u okviru predmeta formiranog povodom odluke kojom se ne odobrava izručenje državljanina Turske Binalija Camgoza, potvrđeno je portalu Dan.

Početkom februara Specijalno državno tužilaštvo formiralo je predmet povodom navoda o mogućoj korupciji u slučaju odbijanja izručenja državljanina Turske Binalija Camgoza, koji su izneseni na sjednici Ustavnog odbora Skupštine Crne Gore.

Adžić je ranije kazao da je Camgoz jedan od "najpoznatijih svjetskih kriminalaca", kojeg Turska potražuje zbog više ubistava, preprodaje narkotika, pokušaja ubistva državnih zvaničnika i drugih krivičnih djela, a država Crna Gora odlukom ministra pravde Andreja Milovića mu je "pružila zaštitu".

- Odluka ministra pravde je stvarno neshvatljiva, on mora dati objašnjenje u tužilaštvu, jer je on taj koji može dati odgovore na brojna pitanja. Ono što mogu reći kao bivši ministar unutrašnjih poslova, kada je ovo isto lice bilo u žiži interesovanja, MUP je odbio odobravanje azila, Upravni sud odbio tužbu tog lica, a Viši sud odobrio ekstradiciju, a sada je Milović sve to odbacio. Odlučio je da ne poštuje odluke institucija i ovo je preinačena odluka, istakao je ranije Adžić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.