Unaprijediti Sistem za informacije i podatke o drogama, Brđanin: Cilj punopravno članstvo Crne Gore u EUDA
Sa sastanka, Foto: Uprava policije

Unaprijediti Sistem za informacije i podatke o drogama, Brđanin: Cilj punopravno članstvo Crne Gore u EUDA

Potrebno je unaprijediti Sistem za informacije i podatke o drogama kao i Sistem ranog upozorenja na nove psihoaktivne supstance.

To je ocijenjeno na sastanku direktora Uprave policije (UP) Zorana Brđanina i načelnice Forenzičkog centra UP Sandre Kovačević koji su se danas sastali sa analitičarom Evropskog centra za praćenje droga i zavisnosti od droga – EMCDDA Robertom Patrancusom i samostalnom savjetnicom u Ministarstvu zdravlja za politike u oblasti droga Jelenom Bojović.

Iz policije su naveli da je fokus sastanka bio je na trenutnom stanju u oblasti monitoringa droga u Crnoj Gori, sa kojim ciljem predstavnici EMCDDA-e i borave u studijskoj posjeti Crnoj Gori.

"Sagovornici su prilikom susreta iskazali želju za unapređenjem Sistema za informacije i podatke o drogama kao i Sistema ranog upozorenja na nove psihoaktivne supstance koji se tiču Uprave policije. Cilj je da Uprava policije kao jedan od važnih oslonaca razvije pouzdan i održiv sistem, a Crna Gora nacionalnu mrežu koju čine institucije i organizacije koje se usko bave ovom oblašću", piše u saopštenju.

Brđanin je, kako su kazali, sa svojim timom dao punu podršku ekspertima EUDA kako bi došli do zajedničkog cilja, a to je, kako su naveli, punopravno članstvo Crne Gore u Evropskom centru za praćenje droga i zavisnosti od droga (EMCDDA), koji od ove godine ima naziv Evropska agencija za droge (EUDA).

"Predstavnici EMCDDA će se tokom ove posjete, osim sa predstavnicima Uprave policije, kao jednom od institucija koja se direktno bavi sprečavanjem nezakonitih djelovanja u odnosu na droge, sastati i sa predstavnicima drugih značajnih institucija i organizacija u oblasti droga u našoj zemlji", dodaje se.

Iz UP-a su naveli da ostvarivanje punopravnog članstva u ovoj evropskoj instituciji je jedno od, kako su kazali, završnih mjerila kada je riječ o pregovaračkom poglavlju 24 - Pravda, sloboda i bezbjednost.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.