SDT traži da sud potvrdi optužnicu za aferu

SDT traži da sud potvrdi optužnicu za aferu "Stanovi"

Tužilac Vukas Radonjić je kazao da su članovi prekršili zakonska ovlašćenja Komisije i tražio od vijeća sudije Borisa Savića da se optužnica potvrdi

U Višem sudu održana je kontrola optužnice u slučaju "Stanovi" kojom se članovi Komisije za rješavanje stambenih pitanja Vlade koja je postojala od 2016- 2020 terete za zloupotrebu službenog položaja.

Tužilac Vukas Radonjić je kazao da su članovi prekršili zakonska ovlašćenja Komisije i tražio od vijeća sudije Borisa Savića da se optužnica potvrdi.

Advokati odbrane naveli su da članovi Komisije nijesu imali status službenih lica, iako su istovremeno bili ministri te da ne mogu krivično odgovarati.

Istakli su da je ugovor o kupovini zaključivala Vlada sa Upravom za imovinu a da je Komisija davala samo predlog za davanje kredita pod povoljnim uslovima. Optuženi su, između ostalih, brojni javni funkcioneri- članovi Damir Šehović, Predrag Bošković, Ivan Brajović, Sead Numanović, Budimir Šegrt, Suzana Pribilović, Dragica Sekulić, Sanja Vlahović.

Vanraspravno vijeće ce odluku o potvrđivanju optužnice donijeti naknadno.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.