U Pljevljima oduzeto sedam komada oružja
Foto: Uprava policije Crne Gore

Uprava policije objavila

U Pljevljima oduzeto sedam komada oružja

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja su, podsjećanja radi, 27. decembra 2023. godine podnijeli krivičnu prijavu protiv načelnika Područne jedinice filijale za upravne poslove, državljanstva i strance Pljevlja, Ministarstva unutrašnjih poslova M.B. (68) koji se sumnjiči za krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

“U toku daljih aktivnosti i rada na ovom predmetu policijski službenici pljevaljske policije su inicirali pokretanje upravnog postupka u cilju oduzimanja vatrenog oružja za koje je osumnjičeni, suprotno čl.13 Zakona o oružju, izdao odobrenje o nabavci oružja“, saopšteno je iz Uprave policije. 

Tako je od dva operativno interesantna lica oduzeto ukupno sedam komada oružja.

“Od D.D. (40) iz Pljevalja oduzeto je poluautomatsko ili repetirajuće kratkocijevno oružje marke “CZ SHADOW2“, kalibra 9 mm, poluautomatsko ili repetirajuće kratkocijevno oružje marke “GLOCK 43X“, kalibra 9 mm, repetirajuće dugocijevno vatreno oružje “CZ BREN2MS“, lovačko i sportsko dugocijevno oružje marke “BROWING BAR“, lovačko i sportsko poluautomatsko oružje marke “BENELLI RAFFAELLO“ i dugocijevno oružje za jedinačnu paljbu sa jednom ili više glatkih cijevi, marke “ZASTAVA ARMS M-75“, kazali su iz UP-a.

Od D.D. (55) iz Pljevalja policija je oduzela pušku marke “BERETA A400 XTREME UNICO“.

“Aktivnosti policijskih službenika na otkrivanju i procesuiranju svih slučajeva nezakonitih radnji u vezi sa izdavanjem odobrenja za nabavku oružja licima koja ne ispunjavaju zakonom predviđene uslove će i u narednom periodu biti jedan od prioriteta u radu“, zaključuje se u saopštenju Uprave  policije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.