Bjelopoljcima subvencije na klime, dugoročni cilj toplifikacija
Mujović u Bijelom Polju (Foto: RTCG)

Bjelopoljcima subvencije na klime, dugoročni cilj toplifikacija

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović boravio je danas u Bijelom Polju i učestvovao na panelu "Problem zagađenja vazduha na teritoriji opštine Bijelo Polje", u sali Skupštine Opštine Bijelo Polje. Kazao je da su kratkoročna rješenja za smanjenje zagađenosti vazduha u ovoj opštini poboljšanje programa energetske efikasnosti kroz subvencije na klime, ali i ugradnja solarnih panela. Na duže staze trebalo bi razmišljati o procesu toplifikacije, poručuje ministar.

"Moja posjeta je odraz velikog poštovanja koje osjećam prema građanima Bijelog Polja i potreba da dođem ovdje i da im poručim da su njihovi problemi nešto što će biti prioritet u radu ove vlade", poručio je Mujović.

On je na  panelu istakao šta je opravdana opcija u kojim pravcima može djelovati.

"Ideja je da obezbijedimo dovoljna stredstva za poboljšanje programa energetske efikasnosti. Građani će već od 4. marta moći da se prijave za subvencije pri nabavci klima. Podržavamo akciju ugradnje solarnih panela, i ovo su neki objektivni načini kako se najbrže mogu riješiti ovi problemi Dugoročno bi se moralo raditi na toplifikaciji Bijelog Polja", poručio je Mujović.

Podsjetio je da je u  fokusu medija bila priča o subvencijama za električnu energiju.

"To je neodrživo rješenje i politička priča. Kratkoročna rješenja i ad-hoc rješenja ne mogu donijeti dobro", istakao je Mujović.

Izvor RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.