Crna Gora protiv Srbije; Matković: Moramo da nametnemo naš ritam

Crna Gora protiv Srbije; Matković: Moramo da nametnemo naš ritam

Crnogorski vaterpolo reprezentativac Dušan Matković kazao je da je trijumf nad Sjedinjenim Američkim Državama na startu Svjetskog prvenstva važan zbog samopouzdanja ekipa.

"Ajkule" su slavile nakon peteraca 16:15 i napravile veliki korak ka osvajanju jednog od prva dva mjesta u grupi.

Slijedi derbi sa Srbijom, nakon kojeg će mnogo toga biti jasnije kada se radi o poretku u grupi.

"Imaju nekoliko izuzetno dobrih pojedinaca, koje vjerujem da ćemo zaustaviti. Ključno je ipak da nametnemo naš ritam, jer smatram da Srbija to ne može da isprati", zaključio je Matković.

Miroslav Perković vjeruje da "ajkule" mogu do prvog mjesta u grupi.

Svaki meč na početku turnira je težak i zahtjevan. Amerikanci su vrlo kvalitetna ekipa, sa vrhunski centrom i dobrim šuterima. Uz to su jako dobri plivači. Siguran sam da smo pobjedu mogli da ostvarimo u regularnom dijelu. Ipak, vjerujem da možemo da pobijedimo i Srbiju i Japan i osvojimo prvo mjestu u grupi", kazao je Perković.

On vjeruje da će veća želja za pobjedom odlučiti pobjednika u meču sa Srbijom.

"Mi smo mlađi, poletniji i spremniji od njih, imamo bolje plivanje i bolju komunikaciju među sobom. Našu prednost treba tražiti u timskom duhu i želji za pobjedom. Imamo realne i dobre šanse da do nje i dođemo. Spremamo se i nadamo se najboljem", rekao je Perković.

Duel Crna Gora - Srbija je od 15 sati i 30 minuta na TVCG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.