Identifikovane osobe koje su napale zaštitare na jezeru
Foto: Screenshot, Arhiva

Identifikovane osobe koje su napale zaštitare na jezeru

Policija je identifikovala osobe koje su sinoć fizički napale zaposlene u Službi zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero, saopšteno je iz Uprave policije. Građanski aktivista Aleksandar Dragićević prethodno je naveo na Fejskubu da su sinoć na Skadarskom jezeru napadnuti Vuk Saičić, šef službe zaštite u tom Nacionalnom parku i njegove kolege.

Policija je saopštila da su zaštitari zadobili lake tjelesne povrede, koje su ljekari konstatovali.

“Sa događajem je upoznat tužilac koji će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela”, saopštila je Uprava policije.

Kako poručuju, pripadnici policije intenzivno rade na pronalaženju osoba za koja se sumnja da su vinovnici ovoga djela i potpunom rasvjetljavanju događaja.

Dragićević je napisao da su Saičiću i njegovim kolegama nanesene tjelesne povrede, a kako se čuje na video snimku koji je objavio, sve se dogodilo kada su zaštitari na jezeru otkrili krivolovce.

“Nanešene su im tjelesne povrede, pokušali su da ih izbodu ostima, tukli su ih veslima. Čekamo izvještaj ljekara da bi se utvrdilo o kom stepenu povreda se radi. Ovo je njima svakodnevica - sve da bi sačuvali Skadarsko jezero od zlotvora”, napisao je Dragićević.

Zaštitari, kako kaže Dragićević, idu nenaoružani i goloruki, rizikuju svoj život “protiv više organizivanih kriminalnih grupa koje operišu jezerom”.

“Ovako oni zarade svoju platu”, zaključio je Dragićević.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.