Incident u Zagrebu: Potukli se demonstranti i grupa vjernika

Incident u Zagrebu: Potukli se demonstranti i grupa vjernika

Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića održala se 15. javna molitva verskog skupa muškaraca u organizaciji bratstva "Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina", prenosi N1.rs.

Prva subota u mjesecu tradicionalno više ne okuplja samo njih već i demonstrante koji su se ovoga puta s transparentima pojavili ranije nego molitelji  i zauzeli dio na kojem oni inače kleče. Nosili su transparente kao što su “Homofobija nije religija” i “Moje tijelo moj izbor”.

Na mjesto gdje muškarci mole, među ostalim za žensko čedno odjevanje i protiv abortusa stigla je i policija. Demonstranti su po podu razbacali krvavu odjeću među kojom su ležal,i pa su se molitelji pobunili što im policija ne osigurava prostor za klečanje.

Nakon što je molitva završila, na Trgu je došlo do naguravanja i tuče molitelja i demonstranata. Intervenisala je i hitna pomoć zbog muškarca kome je pozlilo, piše Index, prenosi N1 Zagreb.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.