CGO: Da li je Abazovićeva Vlada zaboravila da formalno razriješi Kordić?
Centar za građansko obrazovanje

CGO: Da li je Abazovićeva Vlada zaboravila da formalno razriješi Kordić?

CGO saopštava da je ukupna crnogorska, ali i šira javnost, živjela je skoro 400 dana u uvjerenju da Crna Gora nema glavnog pregovarača sa EU, a nakon što je Jovana Marović podnijela ostavke na sve državne funkcije krajem novembra 2022. godine, u okviru kojih je obavljala i poslove glavne pregovoračice sa EU.

”Krajem decembra 2023. godine, Vlada Milojka Spajića imenovala je na tu poziciju Predraga Zenovića i ta je informacija, s pravom, dobila dosta pažnje. No, nepravedno je zanemarena zanimljivost da je na istoj sjednici Spajićeva Vlada razriješila Zorku Kordić, iako je ona, po ranije dostupnim informacijama, prestala tu funkciju obavljati izborom Vlade Dritana Abazovića. To ukazuje da je Abazovićeva Vlada, tokom trajanja kratkog redovnog i dugog tehničkog mandata, zaboravila formalno razriješiti Kordić. Da li to znači da smo u nekom periodu imali i dvije pregovaračice? Ko je odgovoran za to? Koliko nas je to koštalo? I zašto je nerazriješena pregovaračica ćutala o tome?”, navode iz CGO.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.