HOS poručio: Vratite nam

HOS poručio: Vratite nam "Jadran", ili ćemo doći po njega

Grad Dubrovnik bio je domaćin novog gostovanja izložbe o školskom brodu “Jadran”, koja je realizovana u saradnji sa Muzejom Domovinskog rata u Splitu.

Izložba je dio programa obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja, a otvaranju su prisustvovali i pripadnici Hrvatskih odrambenih snaga (HOS) 9. bojne, koji su dali veliki doprinos u borbama za Dubrovnik, prenosi dnevno.hr.

Hosovci su tom prilikom Crnoj Gori poslali poruku za brod "Jadran" koji je krajem 1990. godine bio na remontu u Tivtu, gdje je i ostao. Jedrenjak "Jadran" je trenutno u službi crnogorske ratne mornarice, a Republika Hrvatska traži povrat otete imovine.

Deveta bojna "Rafael vitez Boban" bila je jedinica Hrvatskih obrambenih snaga (HOS) tokom Domovinskog rata u Hrvatskoj.

Ime je dobila po Rafaelu Bobanu,pukovniku i generalu Hrvatskih oružanih snaga iz Drugog svjetskog rata. Djelovala je uglavnom u Dalmaciji, ali i u drugim dijelovima Republike Hrvatske, te u Hercegovini.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.