Vulkanizeri po Rijeci bušili gume na skupim autima da bi imali više posla
Ilustracija

Vulkanizeri po Rijeci bušili gume na skupim autima da bi imali više posla

Nevjerovatna priča jutros stiže iz Rijeke. Naime, riječka je policija uhvatila vulkanizere koji su bušili gume na automobilima kako bi ih potom mogli popraviti i zaraditi, prenosi Index.hr.

Kako je jutros objavila riječka policija, nakon višemjesečnog i opsežnog istraživanja policijskih službenika Službe opšteg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, u auradnji sa službenicima I. i II. policijske stance Rijeka, otkrivena su trojica hrvatskih državljana koje su sumnjiči za počinjenje kaznenih djela oštećenje tuđe stvari.

Bušili gume na skupim autima

Riječ je, objavila je policija, o osobama starosti 25, 28 i 35 godina za koje je utvrđeno da su tokom prošle godine u Rijeci, u periodu od januara do kraja marta, u dogovoru za ostvarivanjem imovinske koristi, bušili gume na vozilima veće materijalne vrijednosti. Time su 46 hrvatskih i stranih državljana sveukupno oštetili za najmanje 11.800 eura. 

Osumnjičeni 35-godišnjak i 28-godišnjak su k tome 25-godišnjaka podsticali na činjenje spomenutih djela za novčanu naknadu, a koju će dobiti nakon što oni oštećene pneumatike na vozilima zamjene i poprave, objavila je policija.

Naime, isti su kao poznavaoci vulkanizerskih radova se dosjetili da će po počinjenim (ne)djelima kružiti po mjestima događaja specijalizovanim i opremljenim vozilom za vulkanizerske radove i tako oštećenim vlasnicima vozila neposredno pružiti brzu uslugu popravka istih, objavila je policija, dodavši da su pri tome tu uslugu naplaćivali u većem iznosu od uobičajene cijene i tako stekli oko 2600 eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.