Porodica tvrdi da je Sandulović ostao djelimično paralizovan zbog napada
Sandulović (Foto: Beta/AP)

Porodica tvrdi da je Sandulović ostao djelimično paralizovan zbog napada

Porodica srpskog opozicionog lidera Nikole Sandulovića, koga je tajna policija Srbije navodno pretukla dok je bio u pritvoru, saopštila je da je on ostao djelimično paralizovan zbog tog napada, piše britanski list Gardijan.

Gardijan prenosi jučerašnju izjavu Sandulovićeve kćerke Klare da je njen otac "komunikativan, ali potpuno paralizovan na desnoj strani, u invalidskim kolicima i u veoma, veoma lošem zdravstvenom stanju", i dodaje da je napad podstakao strahovanja za budućnost demokratije u Srbiji.

U izjavi, koju je objavio britanski advokat Majkl Polak, Sandulovićev zastupnik, ona je apelovala da njen otac "bude prebačen u civilnu bolnicu iz vojnog objekta u Beogradu u kojem ga drže", navodi Gardijan.

Prema navodima Gardijana, Sandulovićeva kćerka je izjavila da je članovima porodice tek juče, poslije pet dana, dozvoljeno da ga posjete, i navela da vjeruju da je on i otrovan.

Ona je navela i da je njen otac odveden iz sopstvene kuće 3. januara nakon što je uputio izvinjenje za zločine koje su Srbi počinili nad etničkim Albancima tokom rata za nezavisnost Kosova 1998. i 1999. godine, piše londonski list.

Advokati su rekli da ne mogu da provjere informacije ni o napadu ni o zdravlju Sandulovića, lidera Republikanske stranke koji redovno kritikuje vladajuću Srpsku naprednu stranku (SNS), dok on ne bude prebačen u civilnu ustanovu, gdje će imati pun pristup ljekarima i advokatima, navodi Gardijan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.