Dodik: Neshvatljiva histerija prema srpskom narodu i Republici Srpskoj
Milorad Dodik

Dodik: Neshvatljiva histerija prema srpskom narodu i Republici Srpskoj

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je izjavio da je "potpuno neshvatljiva histerija prema srpskom narodu i Republici Srpskoj", koja se dešava u bošnjačkom dijelu BiH, prenosi N1.rs.

“Potpuno je neshvatljiva histerija prema srpskom narodu i Republici Srpskoj koja se dešava u muslimanskom dijelu Federacije BiH, za koju čak ne mogu reći ni da je mržnja“, napisao je Dodik na društevnoj mreži Iks.

Postavio je pitanje o tome „kako objasniti da nekome može da smeta činjenica da je Republika Srpska rođena 9. januara, kada Srbi prema verskom kalendaru proslavljaju i Svetog Stefana?“.

Pitao je da li to znači da “muslimani svojoj djeci rođenoj na pravoslavni Božić 7. januara ili 9. januara, na Dan Republike Srpske, neće slaviti rođendan?“.

Ustavni sud osporio je 9. januar kao Dan RS, navodeći da je taj datum diskriminatorski prema ostala dva konstitutivna naroda, Bošnjacima i Hrvatima, u tom entitetu BIH.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.