Krapović sa Grubišićem: Apsolutna podrška Hrvatske evropskom putu Crne Gore
Grubišić i Krapović, Foto: Vlada Crne Gore

Krapović sa Grubišićem: Apsolutna podrška Hrvatske evropskom putu Crne Gore

Ministar odbrane Dragan Krapović sastao se s ambasadorom Republike Hrvatske u Crnoj Gori, Veselkom Grubišićem i tom prilikom iskazao uvjerenje da će Crna Gora i Hrvatska nastaviti da njeguju dobrosusjedske odnose zasnovane na razumijevanju i poštovanju, u duhu demokratskih vrijednosti koje baštine.

Krapović je zahvalio na kontinuiranoj podršci koju Hrvatska pruža Crnoj Gori i ostalim zemljama regiona na putu evropskih integracija, ističući da će Crna Gora ostati apsolutno posvećena intenziviranju sveukupnih reformi u cilju dostizanja punopravnog članstva u EU.

“Kad je u pitanju saradnja u domenu odbrane, ministar je naglasio da je ista značajno unaprijeđena savezništvom u okviru NATO, što doprinosi bezbjednosti cjelokupnog regiona Zapadnog Balkana”, navodi se u saopštenju.

Ambasador Grubišić zahvalio je ministru na prijemu i iskazao zadovoljstvo zbog jasne opredijeljenosti Crne Gore za evropske i demokratske vrijednosti.

“Poručio je da će Crna Gora i u budućnosti moći da računa na apsolutnu podršku Hrvatske na evropskom putu, kao i da je imajući u vidu mjerljive rezultate u reformskim procesima, realno očekivati da će Crna Gora biti naredna članica Evropske unije”, ističe se.

Takođe, Grubišić je poručio da je s obzirom na ozbiljno narušenu bezbjednosnu situaciju u Evropi i šire, od izuzetnog značaja savezništvo i solidarnost u okviru Alijanse, kako bi se pružio doprinos očuvanju mira i stabilnosti u svijetu.

Ministar Krapović i ambasador Grubišić iskazali su uvjerenje da će Crna Gora i Hrvatska nastaviti da razvijaju saradnju u brojnim oblastima, kao i da će putem političkog dijaloga rješavati pitanja od obostranog interesa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.