Na Kosovu i vlast i opozicija za vanredne izbore

Na Kosovu i vlast i opozicija za vanredne izbore

Predstavnici vlasti i opozicije na Kosovu smatraju da je dobro da se tokom ove godine održe vanredni parlamentarni izbori.

Od kraja rata 1999. godine na Kosovu su osam puta održani izbori, samo tri puta u regularnom zakonskom roku, dok su pet puta bili vanredni.

Po izbornom kalendaru, parlamentarni izboru bi trebalo da budu februara sljedeće, 2025, ali su veliki izgledi da će biti prijevremeni.

Predsjednik Skupštine Gljauk Konjufca i šefica poslanika vladajučeg Samoopredeljenja (PS) Mimoza Kusari Lila su kazali da je „dobro je ići na vanredne izbore“.

- Ne mogu da isključim mogućnost vanrednih izbora - izjavio je Konjufca.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.