Bijelo Polje: Četrnaestogodišnjak zadobio teške tjelesne povrede na sportskom poligonu u naselju Loznica

Bijelo Polje: Četrnaestogodišnjak zadobio teške tjelesne povrede na sportskom poligonu u naselju Loznica

Prišli su do moga sina i onda ga A.S. udario pesnicom u glavu a A.M. vukao prema zemlji i udarao pesnicama u glavu. Kad je pao udaralo ga je kako kaže više njih besuomučno i umalo je izgubio svijest. Nekakao ga rođak odvukao a ovi dječaci pobjegli u nepoznatom pravcu.

Četvrtog dana ove godne u Bijelom Polju se desilo vršnjačko nasilje. Četrnaestogodišnji E.E. je pretučen od strane nekolicine svojih sugrađana vršnjaka, takođe maloljetnika tamo gdje bi najmanje trebalo da se takav slučaj dogodi. Na poligonu za male sportove u naselju Loznica, kod "Plavog mosta‘‘ iznad Lima, poznatijem po nazivu,,Patkova otoka‘‘ njemu je slomljen nos. To je ustanovljeno na pregledu u Urgentnom centru Opšte bolnice, gdje je dr Ivan Knežević, ustanovio da ima teške tjelesne povrede i da mu je slomljen nos. Ukazana mu je pomoć, postavljena maska na lice i uz odgovarajuću terepiju pušten je na kućno liječenje.

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju Katarina Kljajević je za Portal Dana potvrdila da se desio ovaj slučaj i da je saslušala dva maloljetna lica.

- Saslušala sam E.E. koji je zadobio teške povrede i S.M., protiv kojeg je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je nanio teške tjelesne povrede.Inače na jednoj strani je bilo nekoliko a na drugoj takođe nekoliko maloljetnika.Saslušala sam ih u prisustvu roditelja. Pokrenut je pripremni postupak protiv ovog maloljetnika, a narednih dana će biti saslušani i ostali maloljetnici i dalje će se preduzimati radnje i mjere, uz dobijenu socijalnu anamnezu od strane stručnih lica Centra za socijalni rad.kazala je Kljajević.

Otac povrijeđenog dječaka Mervan Erović kaže da poslednjih dvadesetak godina žive u Baeru, a da im je kuća inače u blizini poligona malih sportova. Da je njegov sin miran i povučen, da nije sklon nikakvim svađama i odličan učenik prvog razreda farmaceutskog smejra u Srednjoj medicinskoj školi u Baru.

Došao je za novogodišnje praznike u Bijelo Polje kod rodbine i kritičnog dana sa nekolicinom rođaka bezbrižno provodio vrijeme na jednoj od klupa na,,Patkovoj otoci‘‘ posmatrajući kako drugi igraju basket i fudbal-kaže Erović.

-Na jednoj od susjednih klupa su bila kako je moj sin kasnije i ispričao u policiji i tužilaštvu dvojica takođe maloljetnika koje su poznavali iz viđenja. Iz čista mira jedan od njih mu je kazao što ih gleda, iako je moj sin gledao ispred sebe, a ne u njih.Jedan od njih mu kaže da je zašto je došao iz Bara da se,,širi‘‘, i da je stigao na njihovu teritoriju. A naša kuća nedaleko odatle - kazuje zabrinuti otac Erović.

On dodaje da su po sinoviom kazivanju ta dva dječaka prijetila mu a onda su mobilnim telegfonom nekoga pozvali nakon čega se pojavila još četvorica njihovih drugara, takođe maloljetnika.

- Prišli su do moga sina i onda ga A.S. udario pesnicom u glavu a A.M. vukao prema zemlji i udarao pesnicama u glavu. Kad je pao udaralo ga je kako kaže više njih besuomučno i umalo je izgubio svijest. Nekakao ga rođak odvukao a ovi dječaci pobjegli u nepoznatom pravcu.

Dodaje Erović da je mučki njegov sin napadnut od više dječaka, koji su ispoljili zvjerstvo i odlučnost da ga surovo povrijede.Da su kako je u policiji konstatovalo u prebijanju njeghovog sina učestvovali E.M., K.H, H.A.,S.M.,  A.S. i K.M.

-Tražim da nadležne isntitucije odrade svoj posao. Da oni koji su ovo uradili budu kažnjeni i da vidi javnost šta može na pravdi boga nedužnom da se desi usred bijela dana.Da roditelji više pripaze na vaspitanje i razvoj svoje djece kako se ovo nikad više nikome ne bi desilo - saopštio je Erović.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.