Produžen pritvor ocu dječaka koji je počinio masvono ubistvo u Ribnikaru

Produžen pritvor ocu dječaka koji je počinio masvono ubistvo u Ribnikaru

Viši sud u Beogradu produžio je pritvor do 60 dana Vladimiru K, ocu dječaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi ''Vladislav Ribnikar'' ubio devet vršnjaka i čuvara te škole.

Vladimiru K. pritvor je produžen da ne bi ponovio krivično djelo, kao i s obzirom na to da je optužen da je izvršio krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora više od 10 godina, a način izvršenja i težina posljedica krivičnog djela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, navodi se u saopštenju tog suda.

Majci dječaka Miljani K. je ranije određena mjera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim licem, mjera kojom joj je zabranjeno da prilazi, sastaje se ili komunicira sa sinom K. K, svjedokom u ovom postupku.

Vladimiru K. je optužnicom na teret stavljeno teško krivično djelo protiv opšte sigurnosti, dok je Miljani K. na teret stavljeno izvršenje krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Početak suđenja u ovom postupku zakazan je za januar.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.