Dačić: Opozicija se preračunala kad je tražila vanredne izbore, nemaju podršku građana

Dačić: Opozicija se preračunala kad je tražila vanredne izbore, nemaju podršku građana

Predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da se opozicija preračunala počev od trenutka kada je tražila vanredne izbore, a da njihov “pokušaj nasilnog osvajanja vlasti” nema dovoljno mobilizirajuću energiju da bi neko izašao da protestuje.

On je na TV Pink naveo da zahtjevi opozicije okupljene oko liste „Srbija protiv nasilja“ nemaju podršku građana, a naročito ne poslije nasilnog ulaska u Skupštinu grada Beograda.

Kazao je i da je „njihov pristup“ da predstave sebe kao žrtve izbornih nepravilnosti i primjene sile, te da iz tog razloga prave određene poteze kako bi izazvali reakciju policije.

Govoreći o bezbjednosnoj situaciji u zemlji, rekao je da je ona stabilna, bez obzira na pokušaj upada u Skupštinu Beograda, kao i da će državni organi tolerisati čak i kada dolazi i do skupova koji nisu prijavljeni, „sve dok ne dođe do nasilja prema državi i institucijama, imovini i životima ljudi“.

Komentarišući blokadu saobraćaja prilikom protesta naveo je da taj čin neće podržati građani. Ukazao je da sve što su građani mogli da vide ne ide u prilog tome da dođe do omasovljenja protesta, jer, kako je naveo, nema motivacije za tako nešto.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.