URA: Spajićeva Vlada za praznike poklonila građanima veće cijene u marketima
ilustracija

URA: Spajićeva Vlada za praznike poklonila građanima veće cijene u marketima

Iz Građanskog pokreta URA saopštili su da su građane, kao poklon Spajićeve Vlade za novogodišnje praznike, prvog radnog dana u marketima sačekale veće cijene.

- Obustavljanjem akcije "STOP inflaciji" nova Vlada je dovela do značajnog rasta cijena, pa tako će proizvodi iz antiinflatorne korpe sada biti od 30 do 40 odsto skuplji, što je svakako novi udar na budžet građana - saopštili su iz GP URA.

Navode da se još jednom potvrđuje koliko Spajić, Milović i njihova Vlada vode računa o budžetu građana, dok su im prije izbora obećavali 700 eura minimalnu i 1000 eura prosječnu platu, veće penzije svim penzionerima i punu zaposlenost, nakon formirane Vlade zaboravili su na penzionere sa srazmjernim penzijama, na korisnike materijalnog obezbjeđenja, na nezaposlene, na prosvjetare, na zaposlene u tužilaštvu, javnoj upravi, pravosuđu, na Univerzitet Crne Gore.

- Podsjećamo da je Vlada Dritana Abazovića u prethodnoj godini akcijom "STOP inflaciji" u saradnji sa privredom uspjela da umanji posledice inflacije na budžet građana. Pa su tako građani na mjesečnom nivou kupovinom proizvoda obuhvaćenim akcijom mogli da uštede po potrošačkoj korpi od 100 do 150 eura. A o tome koliko je to bila uspješna akcija, svjedoči i činjenica da su po uzoru na Crnu Goru mnoge zemlje, prije svih regiona, sprovele sličnu akciju - navode iz URA.

Oni pozivaju predstavnike nove vlasti da pokažu veći senzibilitet prema građanima i da u saradnji sa privredom nastave akciju "STOP inflaciji", koja je dala svoje rezultate i tako sačuvaju budžet građana.

 

Izvor: DAN

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.