Ponovo se glasa na 35 mjesta u Srbiji
/ - FOTO: RTRS

Ponovo se glasa na 35 mjesta u Srbiji

U Srbiji se danas na 35 biračkih mjesta ponavljaju izbori za poslanike Skupštine Srbije, na kojima pravo glasa ima 19.543 birača.

Izbori će biti ponovljeni i na tri mjesta za odbornike Skupštine grada Beograda.

Biračka mjesta otvorena su od 7.00 do 20.00 časova, a do njihovog zatvaranja u toku je izborna tišina.

Izbori se ponavljaju na biračkim mjestima na kojima nije bilo moguće utvrditi rezultate glasanja na parlamentarnim izborima održanim 17. decembra, kao i na onim mjestima na kojima su poništeni rezultati glasanja zbog uočenih izbornih nepravilnosti.   Nakon zatvaranja biračkih mjesta, lokalne izborne komisije u roku od 96 časova treba da podnesu Republičkoj izbornoj komisiji /RIK/ zbirni izveštaj o rezultatima na svim biračkim mjestima koja se nalaze na njihovoj teritoriji.

Rok za podnošenje prigovora traje 72 sata od zatvaranja biračkih mjesta i utvrđivanja preliminarnih rezultata.

Ukoliko glasanje prođe bez nerelegularnosti, Republička izborna komisija ima rok od 96 sati od prijema svih zbirnih izveštaja o rezultatima glasanja da donese ukupni izvještaj o rezultatima izbora koji su održani 17. decembra, odnosno da proglasi konačne rezultate.

Nakon objavljivanje konačnih rezultata, RIK u roku od deset dana treba da dodijeli mandate kandidatima za narodne poslanike po njihovom redosledu na izbornoj listi, počev od prvog kandidata sa izborne liste i izda uvjerenja o izboru za narodnog poslanika.

Izvor Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.