Dvanaesti protest ispred RIK-a u Beogradu
(Foto: Beta/AP)

Dvanaesti protest ispred RIK-a u Beogradu

Počeo je dvanaesti protest građana i opozicije okupljene oko koalicije "Srbija protiv nasilja" u Beogradu zbog, kako navode, izborne krađe i neregularnosti u vezi sa parlamentarnim i lokalnim izborima održanim 17. decembra. Građani se okupljaju ispred zgrade RIK.

Sinoć su se okupljeni građani ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK) uputili ka zgradi RTS-a gdje su pročitali "slobodan dnevnik".

Izborne neregularnosti i nereagovanje institucija na trvdnje opozicije bili su povod da potpredsjednica Stranke slobode i pravde i narodna poslanica u prethodnom sazivu Skupštine Marinika Tepić otpočne štrajk glađu. Ona već dvanaest dana ne uzima hranu, a njenim primjerom pošlo je više opozicionih poslanika, koji traže da se izbori ponište.

U toku su i studentske blokade koje će trajati do sjutra u 12 časova. Kako su ranije najavili, studenti će se u pridružiti protestu ProGlasa koji je zakazan za sjutra.

Izvor RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.