Spotify objavio godišnju listu najpopularnijih pjevača na svijetu u 2023. godini
Foto: Shutterstock

Spotify objavio godišnju listu najpopularnijih pjevača na svijetu u 2023. godini

Spotify je, kao i svake godine, otkrio ko su najslušaniji izvođači na ovoj muzičkoj striming platformi. Na samom vrhu se nalazi popularna mlada pjevačica Tejlor Svift.

Ona je od 1. januara na platformi imala 26.1 milijardu slušanja. Svift je uspjela da skine sa trona Bed Banija, koji je tri godine zaredom dominirao kao najslušaniji izvođač na platformi. Portorikanski reper ove godine se našao na drugom mjestu.

Slijede ih dvojica kanadskih izvođača, The Weeknd i Drejk, a na 5. mjestu se nalazi meksički pjevač Peso Pluma. U top 10 našli su se još kolumbijski pjevač Feid, reper Trevis Skot, pop pevačica SZA, kolumbijska pop zvijezda Karol G i pjevačica Lana del Rej.

Svift je uspjeh proslavila ispunivši želju fanova. Naime, na Spotify je pustila pjesmu "You‘re Losing Me", koja je do sad mogla da se čuje samo na jednoj od verzija njenog albuma "Midnights".

"Samo bih htjela da zahvalim svima koji su slušali moju muziku ove godine, bilo gdje u svijetu. To što sam proglašena Spotify top izvođačem 2023. na globalnom nivou zaista je najbolji rođendanski/praznični poklon koji ste mogli da mi date", napisala je Svift.

"Pokušala sam da smislim način da vam zahvalim… Budući da su mnogi od vas tražili da stavim "You‘re Losing Me (From The Vault)" na striming… Izvolite! Sada je konačno možete slušati SVUDA", poručila je pjevačica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.