„Otvaraj, otvaraj“: Građani ispred gradske skupštine – slomljeno staklo, poslanici pokušavaju da uđu

„Otvaraj, otvaraj“: Građani ispred gradske skupštine – slomljeno staklo, poslanici pokušavaju da uđu

Protest opozicije okupljene oko koalicije "Srbija protiv nasilja" održava se ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK) u Beogradu. Građani razbijaju stakla na vratima Skupštine grada, policija ih prskala biber sprejem.

Sinoć je ispred RIK-a održan šesti protestni skup zbog izborne krađe.

n6

Studenti koji protestuju zatražili su od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da do nedjelje uveče ispuni njihove zahtjeve i poručili da će u protivnom u ponedeljak blokirati ceo Beograd. Oni su od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave zatražili proveru biračkog spiska, a dali su rok do ponedjeljka za odgovor – u suprotnom, najavljuju blokiranje glavnog grada.

n5

Podsetimo, opozicija i studenti protestuju već nekoliko dana ispred zgrade RIK-a, a potpredsednica SSP-a Marinika Tepić već sedam dana zaredom štrajkuje glađu. Njoj se u štrajku pridružilo još šestoro bivših poslanika i predstavnika koalicije Srbija protiv nasilja.

n4

Štrajk glađu najpre je započela Marinika Tepić, a onda i Miroslav Aleksić, dvije poslanice – Jelena Milošević iz Niša i Danijela Grujić iz Novog Sada, a sinoć su im se pridružili profesor prava Janko Veselinović i predsednik Sindikata Sloga Željko Veselinović, kao i Branko Miljuš i Dušan Nikezić.

n2n1Izvor:N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.