Smijenjen direktor AZLP-a Ivan Medojević
Ivan Medojević, Foto: Skupština Crne Gore

Smijenjen direktor AZLP-a Ivan Medojević

Savjet Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama (AZLP) smijenio je danas direktora Agencije Ivana Medojevića, a za vršioca dužnosti postavio nekadašnjeg direktora Čedomira Mitrovića.

Kako saznaju Vijesti, sjednica Savjeta navodno je održana bez prisustva predsjednika Savjeta AZLP Željka Rutovića.

Članovi tog tijela su i Zoran Vujičić i Muhamed Đokaj.

Medojević je razriješen zbog navodnog sukoba interesa, jer je njegova supruga Hana Medojević prošlog mjeseca imenovana za savjetnicu potpredsjednika Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju.

Iz Savjeta Agencije još nijesu odgovorili na pitanja o tome koji je osnov za razrješenje Medojevića, a prije dva dana su kazali da će tražiti njegovo izjašnjenje i “u skladu sa zakonom zauzeti stav o predmetnoj stvari”.

Medojević je Vijestima potvrdio da je Hana Medojević njegova supruga, negirao sukob interesa i rekao da Zakon o zaštiti podataka o ličnosti ne propisuje uslove za razrješenje direktora, kao i da direktor AZLP zaključuje ugovor o radu, u skladu sa Zakonom o radu.

Savjet je 2015. godine razriješio Bojana Obrenovića, a na njegovo mjesto postavio Mitrovića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.