Drecun: Budžet nije mogao biti bolje planiran u ovom trenutku
Predrag Drecun

“Vjerujem u dva čovjeka koje vode ekonomiju Crne Gore“

Drecun: Budžet nije mogao biti bolje planiran u ovom trenutku

Ekonomski analitičar Predrag Drecun kaže da je budžet koji je juče utvrdila Vlada maksimalno dobar budžet koji se u ovom trenutku mogao napraviti. Ukoliko budu spriječene zloupotrebe u budžetu, on može biti jako dobar, izjavio je analitičar u emisiji “Dobro jutro Crna Goro“.

“Ja vjerujem u dva čovjeka koji vode ovu državu u ekonomskom smislu. To su premijer Milojko Spajić i Branko Krvavac. Vjerujem u tu pamet. Uvjerio sam se na osnovu bezbroj analiza, da je sve onako kako su rekli. I sad vjerujem da znaju šta rade“, kazao je on.

Vlada je na jučerašnjoj sjednici utvrdila Predlog zakona o budžetu za 2024. godinu. Ministar finansija Novica Vuković kazao je su izvorni prihodi budžeta planirani na nivou od 2,7 milijardi eura, a izdaci od 3,48 milijardi eura.

Drecun smatra da bi dobro bilo da je agrarni budžet veći. Kada je riječ o penzionerima, zadovoljan je zbog povećanja penzija.

“Minimalna penzija od 450 eura je mudar zahvat. Garantuje socijalnu sigurnost penzionerima“, kazao je on.

Nema noviog duga i ni jedan euro neće ići u potrošnju, već u kapitalni budžet.

“Ulaže se samo u zrele projekte i to će doprinijeti ubrzanju projekata. Tu će i privreda biti potpomognuta.

Kada je riječ o Evropi sad dva, koja se ne pominje, Drecun smatra da će to ići fazno.

Ogromne mogućnosti, kako objašwava leže u Luci Bar, željeznici i auto-putu.

"Auto-put je početak eliminacije Crne Gore kao slijepog crijeva Evrope", kazao je on. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.