Najčitaniji članci na Vikipediji u 2023: ChatGPT na vrhu sa skoro 49 miliona pregleda

Najčitaniji članci na Vikipediji u 2023: ChatGPT na vrhu sa skoro 49 miliona pregleda

Onlajn enciklopedija je objavila listu najposjećenijih članaka tokom ove godine, a ukupan broj pregleda engleske verzije premašio je zapanjujućih 84 milijarde

Na vrhu liste dominira članak o ChatGPT-u, koji je privukao gotovo nevjerovatnih 49 miliona pregleda. Odmah nakon toga, Vikipedijina godišnja lista smrtnih slučajeva je sa 42 miliona pregleda, čime je ostvarila značajan porast u odnosu na 2022. godinu, kada je bila na četvrtom mjestu.

Treće mjesto zauzima stranica posvećena Svjetskom prvenstvu u kriketu ove godine, s brojem pregleda koji premašuju 38 miliona.

U sferi zabave i sporta, popularnost dostiže vrhunac s člancima o hit filmu "Openhajmer" i ličnosti Robertu Openhajmeru, koji se nalaze u neposrednoj blizini vrha liste najčitanijih.

Lista takođe obuhvata poznate ličnosti poput Tejlor Svift, Lionela Mesija, Premijer lige, Kristijana Ronalda i filma Barbi.

Elon Mask i stranice posvećene Indiji i Sjedinjenim Američkim Državama takođe su visoko rangirane, obilježavajući širok spektar interesa među Vikipedijinim posjetiocima.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.