Policija u SAD opkolila kuću: Ogromna eksplozija, kuća poletjela u vazduh
Ilustracija

Policija u SAD opkolila kuću: Ogromna eksplozija, kuća poletjela u vazduh

Ogromna eksplozija uništila je najmanje jednu kuću u predgrađu Vašingtona dok je policija izvršila nalog za pretres, saopštile su vlasti. Policija je navela da je prije eksplozije neko iz kuće u Arlingtonu u Virdžiniji pucao na policajce koji su pokušali da uđu, piše Bi-Bi-Si .

Prema prvim podacima, u incidentu niko nije teže povrijeđen. Neki stanovnici tog područja objavili su na društvenim mrežama da su osjetili da im se domovi tresu. Vatrogasci su ugasili požar koji je izbio nakon eksplozije. Policija okruga Arlington takođe se oglasila na mreži X, ranije poznat kao Tviter.

“Dok su policajci pokušavali da izvrše nalog za pretres stana, osumnjičeni je ispalio nekoliko hitaca unutar kuće. Nakon toga je u objektu došlo do eksplozije, a policajci nastavljaju da istražuju okolnosti eksplozije“, rekli su.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem se vidi kako policajci okružuju višespratnicu pre nego što je odjeknula jaka eksplozija. 

Krhotine su pale na ulicu, a vidio se veliki oblak vatre i dima. Od siline eksplozije odnio se krov i nekoliko zidova, zbog čega se konstrukcija urušila. Policija je neke stanovnike evakuisala, dok je drugima rečeno da se sklone u svoje domove.

Jim Mathevs, jedan od očevidaca, napisao je na mreži X da je vidio nekoliko raketa prije eksplozije. 

“Izgledalo je kao da su ispaljene rakete. To bi trajalo 15-20 sekundi. Nekoliko u roku od 5 minuta“, primijetio je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.