Vučurović: U trci za VDT-a Marković ima značajnu prednost
Jovan Vučurović

Deblokada pravosuđa

Vučurović: U trci za VDT-a Marković ima značajnu prednost

O izboru Milorada Markovića za vrhovnog državnog tužioca (VDT) treba ozbiljno razmisliti, rekao je u izjavi za medije poslanik Nove srpske demokratije Jovan Vučurović i dodao da Marković u očima NSD ima značajnu prednost, jer nikada radio u tužilaštvu Crne Gore.

“Upoznati smo sa činjenicama da je Marković jedan od vodećih pravnika u Crnoj Gori, sa važnim ekspertskim referencama koje su cijenjene i van granica naše države. U našim očima ima i značajnu prednost, a to je činjenica da nije nikada radio u tužilaštvu Crne Gore, koje je godinama kontaminirano uticajem organizovanog kriminala i političkim uticajem koji je imao bivši režim Mila Đukanovića”, kazao je Vučurović.

On kaže i da se to ne odnosi na sve u tužilaštvu, ali su takvi, kako dodaje Vučurović, bili najprepoznatljiviji i na mjestima odlučivanja.

“Mislimo da o njegovom izboru treba ozbiljno razmisliti i klub poslanika NSD će imati svoj jasan stav o ovom važnom pitanju, koji ćemo saopštiti nakon dodatnih konsultacija sa kolegama iz parlamentarne većine. Vrijeme je za reforme u pravosuđu i odlučan obračun sa kriminalnom hobotnicom koju su činili mafija i vrh bivšeg režima, i njihovim pomagačima u sudstvu, tužilaštvu, policiji, ANB”, zaključio je Vučurović.

Marković je jedan od tri kandidata koji je ispunio uslove za VDT-a, ali je Tužilački savjet za tu poziciju Skupštini predložio Maju Jovanović.

Kako sada stvari stoje Jovanovićeva nema u Skupštini potrebnu dvotrećinsku podršku poslanika, a u drugom krugu podršku od tri petine poslanika.

Nakon toga u Skupštini bi mogao da slijedi drugi krug u kome će se poslanici izjašnjavati o svim kandidatima koji su ispunjavali zakonske uslove. Među tim kandidatima osim Jovanovićeve i Markovića je i sutkinja Suzana Mugoša.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.