U Osnovnu školu
Škola u Sutivanu, Foto: Dan

U Bijelom Polju

U Osnovnu školu "9. maj" ne ide dio đaka sa navodnog spiska za odstrel

Nastavu u OŠ "9. maj" u Sutivanu kod Bijelog Polja poslednjih dana nije pohađalo nekoliko učenika čiji su roditelji prethodne sedmice poručili da djecu neće slati u školu zbog straha da im je ugrožena bezbjednost, a nakon što su informisani da je jedan đak, navodno, prijetio spiskom za odstrel na kojem su imena 26 osnovaca. Kako saznajemo, na nastavu nije dolazio ni dječak kojeg dovode u vezu sa ovim prijetnjama. Inače, policajci su i juče, kao i u petak, bili prisutni u školskom dvorištu.

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović saopštila je u jutarnjem programu TV Vijesti da učenik koji je navodno prijetio spiskom više nije u školi u Sutivanu, ali nije željela da detaljnije govori o tome. Resorno ministarstvo oglasilo se nešto kasnije saopštenjem u kome tvrde da su preduzete sve neophodne radnje povodom prijetnji koje je učenik škole u Sutivanu, navodno, uputio vršnjacima.

"Ministarstvo prosvjete, nauka i inovacija obavještava javnost da se, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Centrom bezbjednosti Bijelo Polje, nadležnim tužilaštvom, Ministarstvom rada i socijalnog staranja, Centrom za socijalni rad Bijelo Polje, Ministarstvom zdravlja i nadležnim zdravstvenim ustanovama i Zaštitnikom ljudskih prava i sloboda Crne Gore, preduzimaju sve neophodne mjere i aktivnosti povodom slučaja u JU OŠ "9.maj" u Bijelom Polju", saopštili su iz Ministarstva prosvjete.

Pomenuti slučaj, kako ističu, bio je prioritet u radu nadležnih institucija.

"Obavještavamo učenike i roditelje, ali i javnost, da će sprovedene mjere omogućiti da se nastavni proces u ovoj školi odvija bez smetnji i u punom kapacitetu", naveli su iz Ministarstva prosvjete.

Majka učenika koji je navodno prvi na spisku, Milena Stanišić, kazala je da nije pustila sina na nastavu jer je od predstavnika Ministarstva prosvjete minulog petka dobila obavještenje da će oni o svemu informisati direktoricu, a ona roditelje đaka.

"Dakle, direktorica je trebalo da me pozove i informiše da je za moga sina sigurno i bezbjedno da ide na nastavu. Ona to nije uradila, ne znam iz kojih razloga, iako joj je to bila obaveza. Ja insistiram da nam ona javi da je nastava bezbjedna i da se izda neko pisano rješenje tim povodom. Moje dijete sjutra svakako neće ići na nastavu, jer obilježavamo krsno ime Aranđelovdan, a ukoliko me direktorica pozove, ja ću ga u srijedu pustiti da ide u školu", rekla je Stanišić.

Inače, ona tvrdi da je učenik koji je navodno sastavio spisak njenom sinu rekao da je on prvi na njemu.

Direktorica škole Milijana Bošković nije željela detaljnije da govori o ovom slučaju i samo ja kratko kazala da se pridržavaju preporuka Ministarstva prosvjete. Ona je potvrdila da na nastavi nijesu bili svi učenici, kao ni učenik koji je navodno sačinio spisak.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.