Pajović: Kad smo preživjeli period između dva rata, vala ćemo i Andriju Mandića

Pajović: Kad smo preživjeli period između dva rata, vala ćemo i Andriju Mandića

Crna Gora nije oborena nakon avgusta 2020. godine, ali jesmo ranjeni. Kad smo preživjeli period između dva rata, vala ćemo i Andriju Mandića, kazao je kolumnista CdM-a i ljevičarski aktivista Dušan Pajović u emisiji “Knjiški ljudi” na Gradskoj RTV.

“Kad investirate dosta energije, resursa, u određenu ideju veoma je teško priznat da je ona pogrešna. Ti ako kupiš patike od 500 eura tebi će se one neminovno sviđet. Nećeš sebi priznati ako ti se ne sviđaju, jer si ti dao tolike pare za njih. Oni nikad neće odustati od te ideje, teško je odustati. Rijetki će reći da su pogriješili”, kaže Pajović.

Podsjetio je na svoju kolumnu u kojoj je kritikovao navodne ekološke aktiviste koji su čistili smeće na Dan nezavisnosti.

” To je unipolarna usredsređenost na navodnu ekologiju koja nikad nije dubinska. Hoće da čiste smeće na Dan nezavisnosti, a zašto ga ne čiste dan dva nakon tog datuma. Kažu mi nećemo mlatiti zastavama nego čistit smeće. Smeće je u odnosu na druge stvari u državi mnogo manji problem, kao što je bilo bušenje na dnu mora kako bi se pronašle rezerve nafte i gasa”, smatra Pajović.

Za njega je, dodaje, pisanje kolumni u Crnoj Goru nužno.

” Ne znam kako bih ustajao ujutru iz kreveta da nešto ne uradim za Crnu Goru. Definitivno uvijek imam osjećaj da moram nešto da kažem i da uradim za ovo stanje ođe”, ističe Pajović.

Izvor:CDM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.