Neke od štićenih ličnosti još čekaju na policijsko obezbjeđenje
Ilustracija

Uprava policije u problemu izdvajanja ljudstva i vozila

Neke od štićenih ličnosti još čekaju na policijsko obezbjeđenje

Uprava policije u protekla dva dana našla se u velikom problemu da obezbijedi dovoljan broj automobila i službenika Sektora za obezbjeđenje štićenih ličnosti, koji treba da prate i čuvaju nove članove izvršne i zakonodavne vlasti koji imaju pravo na policijsku zaštitu, pišu Vijesti.

Policija je za sada pratnju dodijelila premijeru Milojku Spajiću, potpredsjedniku Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksi Bečiću, ministru unutrašnjih poslova Danilu Šaranoviću, ministru pravde Andreju Miloviću, kao i predsjedniku Skupštine Andriji Mandiću.

Još nije određen plan i obim pratnje za potpredsjednika Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Moma Koprivicu, potpredsjednika za rad, obrazovanje, zdravstvo i soci jalu Srđana Pavićevića, potpredsjednika za ekonomsku politiku i ministra ekonomskog razvoja Nika Đeljošaja i potpredsjednika Vlade za demografiju i mlade i ministra sporta i mladih Dragoslava Šćekića…

Ministra odbrane Dragana Krapovića čuvaće pripadnici Vojske Crne Gore i MO, dok UP mora da smisli plan i obim obezbjeđenja za novog ministra vanjskih poslova Filipa Ivanovića, koji prema Odluci ima pravo na policijsku zaštitu.

Vijesti pišu da se bivši premijer Dritan Abazović ni njegovi ministri, koji su imali pravo na policijsku pratnju, za sada ni jesu odrekli da ih u naredna tri mjeseca čuvaju službenici Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.