Putin: Sankcije portiv Rusije su beskorisne
Vladimir Putin

Putin: Sankcije portiv Rusije su beskorisne

Ruski predsjednik Vladimir Putin ocijenio je danas na sastanku o ekonomskim pitanjima da bi Zapad mogao da pribjegne sabotažama jer su, kako je rekao, sankcije protiv Rusije „beskorisne”.

On je podsjetio na sabotažu gasovoda Severni tok, kao i na nedavne pokušaje da se Rusija okrivi za oštećenje gasovoda između Finske i Estonije i naveo da se takvi događaji mogu iskoristiti da bi se Rusiji ”nanijela šteta”, prenose RIA Novosti.

Putin je zatražio da se takvi rizici unapred izračunaju i da se na njih proaktivno reaguje.

Istovremeno, upozorio je, Rusija mora biti spremna na povećan pritisak sankcija.

”Proteklih godina oni, naši takozvani partneri, usvojili su već bezbroj paketa sankcija. I sami su se praktično upleli u te sankcije. Pokušavali su da nas kazne, ali na kraju, kao što se vidi iz statistike, oni su pogodili sopstvenu ekonomiju, radna mesta. Rusija uspješno prevazilazi posledice restriktivnih mera", zaključio je Putin, prenosi Politika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.