Ford zbog štrajka izgubio 1,3 milijarde dolara
Ilustracija

Ford zbog štrajka izgubio 1,3 milijarde dolara

Američka automobilska kompanija Ford izgubila je zbog štrajka radnika oko 1,3 milijarde dolara jer oko 80 hiljada vozila nije proizvedeno tokom obustave rada.

Ford procjenjuje gubitak na 1,3 milijarde dolara zbog štrajka koji je pokrenut sredinom septembra, a koji je okončan ove sedmice načelnim sporazumom sa sindikatom i koji će omogućiti ponovno otvaranje fabrika, prenosi Biznis.ba.

Finansijski direktor kompanije John Loler saopštio je da će sporazum povećati troškove proizvodnje sa 850 na 900 dolara, ali nije iznio detalje dokumenta.

"Kao rezultat toga, Ford će morati da poveća efikasnost i produktivnost da bi nadoknadio veće troškove rada", rekao je Loler.

U Fordu, kao i u druga dva američka proizvođača automobila, Stellantisu i General Motorsu štrajkovalo je gotovo 45 hiljada od ukupno 146 hiljada zaposlenih koji su članovi sindikata United Auto Workers (UAW).

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.