Djevojčica iz Novog Pazara dobijala uznemirujuće prijeteće poruke: Policija sumnjiči najbolju drugaricu
Ilustracija

Djevojčica iz Novog Pazara dobijala uznemirujuće prijeteće poruke: Policija sumnjiči najbolju drugaricu

Pripadnici Odeljenja za visokotehnološki kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova otkrili su da je učenica sedmog razreda Osnovne škole “Bratstvo“ u Novom Pazaru slala drugarici iz razreda preteće poruke uznemirujućeg sadržaja, u kojima joj je prijetila smrću.

Direktor škole “Bratstvo“ Dejan Kulundžić rekao je za N1 da ga je policija u ponedeljak obavijestila da je otkriveno ko stoji iza pretećih poruka koje je jedna učenica sedmog razreda dobijala.

Kulundžić je objasnio da je o prijetnjama saznao od roditelja, posle čega je škola odmah slučaj prijavila policiji i organizovala tim za prevenciju nasilja. Dodaje da je organizovan i roditeljski sastanak kako bi se umirili roditelji i đaci, a spriječila panika.

“Posle situacije u Beogradu ne smije se ništa prepustiti slučaju. Sreća da se završilo brzo“, rekao je direktor za N1.

Prema njegovim riječima, policija je za nekoliko dana otkrila ko je autor pretećih poruka koje su stizale sa anonimnog naloga na TikToku. Djevojčica koja je poruke slala svojoj najboljoj drugarici slala ih je i sama sebi – sa lažnog na njen pravi nalog na toj društvenoj mreži.

Pojedini mediji su objavili sadržaj pretećih poruka, koji je uznemirujuć, a djevojčica koja ih je slala se navodno poredila sa dječakom koji je 3. maja počinio masovno ubistvo u OŠ “Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

Kulundžić kaže da ne zna kakve korake će institucje dalje preuzeti prema djevojčici i njenim roditeljima, a da će škola postupiti u skladu sa Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja. O mjerama će se tek odlučivati, a jedna od mogućih je pojačan vaspitni rad sa djetetom.

Ono što će škola sigurno preduzeti, napominje direktor, je održavanje roditeljskog sastanka i radionica za djecu, kako bi se ona edukovala i upoznala s opasnostima koje proizilaze iz dopisivanja na društvenim mrežama sa osobama koje se skrivaju iza nepoznatih i anonimnih profila.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.