Preminuo legendarni Bobi Čarlton
Bobi Čarlton, Foto: Reuters

U 86. godini

Preminuo legendarni Bobi Čarlton

Legendarni fudbaler Mančester Junajteda Bobi Čarlton preminuo je u 86. godini.

Vijest je u subotu objavio klub sa Old Traforda na svom sajtu:

“Mančester Junajted žali zbog smrti Ser Bobija Čarltona, jednog od najvećih i najvoljenijih igrača u istoriji našeg kluba. Ser Bobi je bio heroj milionima ljudi, ne samo u Mančesteru, ili u Ujedinjenom Kraljevstvu, već svuda u svijetu gdje se igrao fudbal.“

Tokom 17 godina u dresu Junajteda, Čarlton je odigrao 758 mečeva i postigao 249 golova.

Treći je najbolji strelac u istoriji reprezentacije Engleske sa kojom je 1966. osvojio Svetsko prvenstvo. Na 106 nastupa u dresu nacionalnog tima bio je strelac 49 puta.

Po završetku igračke karijere, bio je direktor u Mančester Junajtedu gotovo 40 godina.

Zanimljivo da je dvije godine radio kao menadžer u Prestonu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.