X uvodi pretplatu za nove korisnike

X uvodi pretplatu za nove korisnike

Društvena mreža X, ranije poznata kao Tviter, počeće da naplaćuje novim korisnicima godišnju naknadu od 1 dolar samo za korišćenje platforme.

Nova politika, koja počinje od danas, odnosi se na korisnike u Novom Zelandu i Filipinima, prema informacijama potvrđenim od strane kompanije.

Informacije je potvrdila i sama platforma kada je rekla da testira svoj novi program „Not A Bot“ u te dvije zemlje. Nije još uvijek precizirano da li će naplata na kraju biti proširena na druge zemlje.

Kao dio probnog perioda, „novi, neprovjereni nalozi“ bi morali da plate godišnju pretplatu od 1 dolar „da bi mogli da tvituju i retvituju“. Nova politika se ne odnosi na postojaće korisnike.

Poručuju da novina nije „pokretač profita“ i da umjesto toga treba da smanji uticaj botova.

Elon Mask i njegova kompanija dugo su razmišljali o izmjenama u planovima plaćanja platforme.

Mask je uveo više promjena na platformi otkako ju je kupio u oktobru 2022. godine.

U aprilu je Mask zamijenio program verifikacije platforme – plave kvačice koje su potvrdile autentičnost poznatih ličnosti – sa programom pretplate na Twitter Blue. Zatim je u julu promijenio ime platforme iz Twitera u X.

Musk je bio fokusiran na postavljanje X na put ka profitabilnosti, s obzirom na pad svojih prihoda od oglašavanja. U julu, milioner je kazao da je kompanija u tehničkom finansijskom položaju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.